Anasayfa » Kurumsal » Hakkımızda
Tüp Bebek Merkezi
TÜP BEBEK MERKEZİ

Ondokuz  Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama  ve Araştırma Merkezi  bünyesinde kurulan  Tüp Bebek Merkezi  uzun süren çalışmalar sonucunda, kuruluş aşamalarını tamamlamış 18.01.2010 tarihinde Sağlık Bakanlığınca  ruhsatlandırılarak hasta kabulüne başlamıştır.
Bölgemizin önemli bir ihtiyacı olan Tüp Bebek Merkezi; hastane içinde ayrılan yaklaşık 500 m2  lik alanda buğünün ihtiyaçlarının ötesi düşünülerek tasarlanmış, geniş, ferah ve standartlara uygun mekanda modern tıbbi laboratuvar donanımı ile çocuk sahibi olmak isteyen  ancak değişik nedenlerle bu olanağa sahip olamayan  çiftler için umut kapısı olmuş bugüne kadar  çoğunlukla  Ankara ve İstanbul’a  tüp-bebek tedavisi için gitmek zorunda kalan hastalara  daha ekonomik ve kolay tedavi imkanı doğurmuştur.

Çalışmaya başladığımız tarihten itibaren;
Güven ve gizlilik ilkekerine bağlı, bilimselliği ve başarısı kanıtlanmış yöntemleri uygulayan merkezimizde; hasta muayenesinin yapıldığı 2 adet poliklinik, kan alma odası, ameliyathane, embriyoloji laboratuarı, androloji laboratuarı ve işlem öncesi ve sonrası hastalarımızı dinlendirdiğimiz 6 yatak kapasiteli 3 hasta odası bulunmaktadır.

Merkezimizden görüntüler için tıklayınız

Gönül KİRAZLI
Behice SÖĞÜTÇÜ
Nuray BÜLBÜL

Merkezimize başvuran çiftler sekreterimiz tarafından karşılanıp ,dosya ve başvuruları açıldıktan sonra ,tedavi süreci ve tüp bebek işlemleri için bilgilendirilmek  kayıtları yapılmak üzere tüp bebek hemşiresi tarafından kabul edilir. Erkek hastalarımız tetkik ve muayene için Androloji polikliniğine yönlendirilir. Bayan hastanın muayenesi ,usg si  tüp bebek  merkezinde yapılır ve tetkikleri istenir . Androloji polikliniğinde ve Tüp Bebek Merkezinde hazırlanan dosyalar bölümde değerlendirilir, sonuca göre tedavi planlanır ve yasa gereği Tüp Bebek raporu almak için  mevcut krıterleri sağlayan çiftlere raporu yazılır.

Tüp Bebek Merkezimizde Yaptığımız İşlemler;

OPU (Oocyte pıck –up) Yumurta Toplama
ICSI (İntrasitaplozmik sperm enjeksiyonu) Mikroenjeksiyon
Sperm Elde Etme Yöntemleri;
TESE,TESA ,MESA ,PESA (Cerrahi sperm arama )
Embriyo Frezing-Thawing
Sperm Frezing- Thawing   işlemleri  uygulanmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi
55200  Atakum  /  Samsun